Historische Driehoek

Een heuse ontdekkingstocht door West-Friesland

Intro

Historische Driehoek

Niet alleen op het museumterrein in Hoorn is veel te zien, ook onderweg kijk u uw ogen uit. Geniet van de rit in de nostalgische stoomtram, bewonder ondertussen de historische bruggen en gebouwen op de route en laat uw adem benemen door de spectaculaire vergezichten vanaf museumboot Friesland.

U begint uw dag in Hoorn waar u met de stoomtram richting de oude stad Medemblik vertrekt. Tijdens de rit door het West-Friese landschap kunt u genieten van de vele stolpboerderijen, kleine dorpjes en weidse uitzichten die zo kenmerkend zijn voor deze regio. Ondertussen wordt er een lekker kopje koffie met een tartelette voor u geserveerd.

In Wognum maken we een korte stop om het gerestaureerde station te bezichtigen. Bij aankomst in Medemblik heeft u even de tijd om deze voormalige Zuiderzeestad te bekijken. Het museumschip “MS Friesland” ligt klaar voor vertrek en u kunt aan boord voor de reis over het IJsselmeer naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Er staat een West-Friese broodmaaltijd voor klaar waar u tijdens de vaart van kunt genieten.

’s Middags komt u aan in het Zuiderzeemuseum. Hier ontdekt en ervaart u op een plezierige manier hoe het dagelijks leven was voordat de Afsluitdijk in 1932 van de Zuiderzee het IJsselmeer maakte. Bewonder de huizen, straten en de haven van toen en luister naar de verhalen van mensen die vroeger aan de Zuiderzee woonden. In Enkhuizen eindigt uw Historische Driehoek arrangement.

U kunt tegen meerkosten ook het vervoer tussen Enkhuizen en Hoorn door ons laten regelen. We zorgen dan dat uw gezelschap per  touringcar de reis kan vervolgen, terug naar uw startpunt in Hoorn.

Programma

Voorbeeld programma:

10:40 uur – Start stoomtramrit van Hoorn naar Medemblik
12:00 uur – Aankomst Medemblik
13:20 uur – Boottocht van Medemblik naar Zuiderzeemuseum
14:35 uur – Bezoek Zuiderzeemuseum
16:30 uur – Einde programma

Bovenstaande tijden zijn ter indicatie en kunnen naar wens worden aangepast.

De stoomtram rijdt volgens een speciale dienstregeling, deze hangt af van de door u gekozen dag. Vraagt u gerust vrijblijvend een voorstel bij ons aan, met daarin de correcte vertrektijden voor stoomtram en boot verwerkt.

Inclusief

Inclusief bij uw arrangement:

  • Tickets voor de stoomtram
  • 1x koffie/thee met tartelette tijdens treinrit
  • Boottocht van Medemblik naar Zuiderzeemuseum
  • Broodtafel lunch aan boord van het museumschip
  • Entree Zuiderzeemuseum

Let op: treinticket van Enkhuizen terug naar Hoorn is niet inbegrepen, maar zouden wij wel voor u kunnen boeken. Indien u met een groot gezelschap bent, kunnen wij eventueel een bus transfer voor u organiseren. Neem contact met ons op voor een prijsopgave.

Exclusief eenmalige boekingskosten á €12,50

Evelien, expert in Hoorn

6 uur

Min. 12 pers.

€ 48,75 (incl. BTW) per pers.

Ruim zes uur plezier, beleven en ontdekken

Ook leuk voor kinderen

Een dag vol historie

Graag boeken of meer informatie over dit uitje?

Wat gebeurt er als ik op Verzenden heb geklikt? Na het verzenden van uw bericht ontvangt u een bevestiging. Wij zullen daarna zo snel mogelijk telefonisch of via e-mail contact met u opnemen.